Små steg framåt

9 nov

Det händer lite…även om det går sakta när det bara är kvällar och helger som finns till arbete i lägenheten. Lägg därtill en veckas förkylning (ej Covid-19!) som gjorde mig helt däckad. Men jag börjar faktiskt tro att det ska kunna vara möjligt att ha ett kök på plats till jul! Här kommer en liten bildkavalkad på hur långt jag har hunnit hittills!

Jag började med att spika panel i hallen. Väggen rakt fram när man kommer in, det som kommer att bli bakvägg i garderoben, har inte fått nån panel än. Jag fick bara ut en fullång bräda av varje, så jag ville vänta tills allt nödvändigt var klart. Att behöva skarva inne i garderoben är ju ingen panik.

Sen fortsatte jag med köket!

Elektrikern var hit förra veckan och fräste in slangar till eluttag för spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys samt för uttag inne i skafferiet. Även för fönsterlampor i köksdelen.

Sen blev det målning:

Jag är väldigt nöjd med kulören, tror den ska få vara så här, målad bara en gång, då det då blir en laserad effekt på det hela. Möjligen att jag målar en gång till ovanför spis och bänkar…

På söndagen var det dags att ge sig i kast med köksskåpen. Jag ska använda de gamla köksskåpen med sina rejäla trähyllor, men de behövde modifieras. Takhöjden är ju sänkt jämfört med tidigare så överskåpen måste kapas i överkant. Socklarna var för låga på de gamla bänkskåpen och dessutom en integrerad del av skåpsidan, så de behövde också kapas bort. Sen bygger jag nya socklar som jag ställer skåpen på, så de kommer i rätt höjd. Det tog hela dagen att modifiera skåpen, men jag hann med en strykning av färg också.

Ja precis så där trångt och rörigt är det! Allt mitt virke ligger inne för att torka bra, alla min blommor står där. Dessutom fick jag en soffa förra veckan som också behöver stå nånstans! Då kyrksalen är full för närvarande fick den ställas in där den också. Men det funkar! Skåpen ska målas en eller två gånger till innan de sätts upp.

Avslutade söndagen med att mäta upp och märka ut för skafferiet. Skar bort täckpappen på golvet där det ska stå, för att se hur det kändes. Det kändes bra! 🙂

Även i köket är det lite trång för mitt på golvet, på en lastpall, står den spis som ska muras in. Det förkromade som har rostat ska putsas rent från krom och svärtas istället. Det blir nog bra! 🙂

Jag har även under veckorna ägnat mig åt muren, den del som är i matrummet. Den var tapetserad i åtskilliga lager och jag vill ha den ren, putsad och målad istället.

Första försöket. Behandlad med tapetklister och skrapad…

Behandlad med tapetklister och inplastad! Gick något bättre, men fortfarande är mycket kvar… Skam den som ger sig! 🙂

Däremot har jag gett mig beträffande att ha ett garage av mitt föredetta förrådstält. Förra måndagen när jag kom hem hade det tydligen passerat en stormvind…

Det såg ändå hyfsat helt ut så jag tänkt att bara det blev helg skulle jag ta hjälp av nån att vända det på rätt köl och förankra det i plankor. Men på torsdagen kom en ännu värre vind… När det hade hamnat på vägen bredvid kyrksalen och med benen gjort ett ordentligt vitt streck på fönstret till dörren som är där, då valde jag att packa ihop det. Många rördelar var nu brutna och ena gaveln såg ut som ett dollartecken, så nu åker det på tippen!

2 svar på ”Små steg framåt

  1. Plocka isär tältet och inventera vad som är trasigt. Det kan räcka till ett kortare tält med modifierad duk, alternativt att du skarvar stommen med annat material för att få till det. Jag har tagit rätt på ett med krokiga ben som ska få trästolpar istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *