Jag ser ljuset i tunneln! :-)

30 jul

Måndagen var en riktigt trist dag, vädermässigt. Regnigt och kallt, mitt värsta väder. Då vill inte kroppen vara med… Meeen…”A woman got’a do what a women got’a do”, så det var bara att köra på! Vädret till trots fick jag till två satser. Det började bli lite besvärligt att hämta sanden… Eftersom jag tar sanden i min gräsmatta, där de ändå ska gräva sen när de lägger jordvärmen, så hade det nu blivit en ganska djup grop. Klättra ner i gropen, ta en skyffel med sand, klättra upp ur gropen och lägga sanden i skottkärran… Tidsödande och ganska jobbigt. När jag höll på med första satsen så hör jag hur traktorgrävaren som stått hos grannen sen förra veckan kör igång. Jag bestämde mig för att ta en promenad dit och resonera lite. Sagt och gjort! Frågade helt enkelt föraren om han kunde tänka sig att göra en insats hos mig innan han åkte hem och det skulle han göra! På efter middagen när jag skulle till med andra satsen kom han och la upp några skopor på presenningen bredvid leran, härligt! 🙂

Helt plötsligt mycket enklare! Efter två satser var kroppen nöjd men jag fick in 36 hinkar till i vardagsrummet i alla fall…

Tisdagen blev en bättre dag, både vädermässigt och jobbmässigt. Inget regn, skönt! Inte jättevarmt men åtminstone lite solsken mellan varven. Kroppen var med på noterna så det blev tre satser denna dag! 54 hinkar, nytt pers! Bäst av allt: vardagsrummet klart!

Dessutom…matrummet klart!

Då jag använder hästskit som är blandad med hö/halm/spån så följer det även med lite frön. Även vetehalmen som jag köpte innehåller lite korn, så rätt som det är dyker det upp en liten växt i golvet! 🙂 Bästa tänkbara förutsättningar för att gro. Varmt, fuktigt och näring! Oroar mig inte för det, det kommer att reglera sig själv när fukten upphör och då går dessa små växtdelar in i golvet/putsen som resten, men lite gulliga är de!

Lite intressant att titta på sensorernas reaktioner. I dag kl 12.20 täckte jag över sensorn i vardagsrummet. Kan noteras på den omedelbara reaktionen på kurvan!

Fukthalten gå upp, temperaturen går ner!

Om allt går vägen nu så behövs det nog bara en par dagar till så är jag klar med grovputsen, skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *