Första arbetsveckan…

16 aug

…avslutades med en semesterdag! Skulle arbeta hemifrån torsdag och fredag. På torsdagen skulle elektrikern komma och flytta på elcentralen. Den satt ju precis där trappan till övervåningen skulle gå så planen var att flytta den in i Lilla kyrksalen istället. Samtidigt skulle han också dra in några nya uttag in i stora kyrksalen, då de som fanns där dels var ojordade, dels inte riktigt satt fast där de skulle utan “ramlade ut” från väggen. När han höll på och pysslade med sitt fick jag kompa ut en stund – ingen el = inget internet = ingen kontakt med omvärlden. Då jag på onsdagen fick klart för mig att jag kunde använda blandaren till mitten av nästa vecka, så bestämde jag mig för att lika gärna som att jag skulle sitta och rulla tummarna medan elektrikern gjorde sitt jobb, kunde jag blanda till en sats med väggputs. Väggarna i badrummet och lilla kyrksalen skulle ju putsas innan golven gjordes färdiga. Sagt och gjort, med lite variation på receptet nu, utifrån vad jag läst mig till, så blev det nu en del lera, fyra delar sand, en del dubbelhackad halm och en del torv, istället för hästskit. Sen lite mindre vatten än till golvputsen. Väggputsen ska ju sitta kvar på väggen, helst… Inte rinna ner. Det blir lite svårare att få ur den ur blandaren och lite jobbigare att få upp den på väggen, men det får man ta! Sex hinkar hann jag få upp då på torsdagen. Bestämde mig då för att jag skulle ta ut en semesterdag på fredagen, då helgen var vikt till barnbarnen, och jag gärna ville använda upp allt bruk jag blandat till.

Elcentralen flyttad in till lilla kyrksalen, dessutom på lite mera lämplig höjd för mig, så jag inte måste använda stege för att nå säkringarna! 🙂

På fredagen fortsatte jag med putsningen av väggarna i badrummet. Endast tre väggar skulle putsas, på den fjärde hade jag bestämt mig för att sätta pärlspontpanel istället. Det gick inte så mycket bruk men det tog rätt lång tid att putsa allt. Tolv hinkar totalt.

Svårt att knäppa kort där inne då det inte finns någon belysning…

Här syns dörröppningen ut mot hallen och skåpen för värmen och fördelning av vattnet. De ljusare fläckarna på väggen är där det redan torkat lite.

Framför värmepumpen inne i blivande matrummet är golvet nu helt torrt och hårt. Där kan man ana hur det kommer att se ut så småningom, så länge det inte är inoljat eller målat.

Möjligen lite mera gulbeige i verkligheten. Sprickor blir det i grovputsen men det gör ingenting. Det fixas till i nästa skikt.

Inne i lilla kyrksalen drog elektrikern slang till uttagen som skulle sitta inne i stora kyrksalen, för att jag skulle kunna putsa in den med lerputs sen.

Putsningen påbörjad. Det får nog bli en finputs ovanpå sen, som jämnar till det ytterligare.

De tolv hinkar som var kvar räckte ganska långt. Det blir spännande att se om det sitter kvar i morgon… 😉

I måndags var jag och köpte en luftavfuktare då jag tyckte att torktiden drog ut lite väl mycket… Känner en viss stress över tiden, att få det klart innan det blir kallt…

Den fungerar bra! Första dygnet fick jag tömma den tre gånger. Det känns i luften nu att fuktigheten har minskat så det är ju bra!

På onsdagen var jag och lånade en avfuktare till som jag satte i badrummet. Luften, värmen och cirkulationen som skapas av luftvärmepumpen når ju inte riktigt till badrummet, så det kan behövas lite extra hjälp där…

Ska bli spännande att se när det kommer att märkas nåt på sensorerna, vad gäller minskad fuktighet. Det kommer ett speciellt inlägg kring dem och statistiken senare under helgen, på begäran! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *